Creatieve Openingen & Productpresentaties

Voor spectaculair (her-) opening van uw bedrijf of instelling, presentatie van uw logo of product


 

 

Bedrijfsopeningen of presentaties van logo's of producten worden onvergetelijke gebeurtenissen met de spectaculaire handelingen van Elementum FX! Met jaren ervaring en verfrissende kijk kiezen we samen de beste handeling voor

 

-     Een onthulling van een beeld, logo of product

-     De start van de bouw
         - De onthulling van een bouwbord
         - Het slaan van de eerste paal,
         - Het bereiken van het hoogste punt

-     De opening van een nieuw gebouw

-     Offciele opening van een nieuw bedrijf

-     In gebruikname van een wooncomplex

-     Start van een nieuw project

-     En meer!

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Download dan hier onze brochure openingshows voor inspiratie, neem contact met ons op.

 Brochure openingen en
            onthullingen
Klik hier om de brochure te downloaden

 


Alle openings handelingen worden speciaal op maat samengesteld, naar de wensen van de klant. 
Natuurlijk kan iedere presentatie uitgebreid worden met extra vuurwerk, special effects of openingsacts en acrobatiek.

Bekijk op de pagina Actueel of op onze Facebookpagina recente handelingen en evenementen van Elementum FX!


     
Get the Flash Player to see this player.

 

 

Voor Actueel kijk op ons Facebook

 

 

 

 

 

  

 Voorbeelden

 

                                                                                        

                                         NUL OP DE METER

                                       Wij hebben een aantal openingshandelingen ontworpen voor de Nieuwbouw- Renovatie projecten

                                       waarbij BODEMWARMTE en ZONNE-ENERGIE wordt gebruikt en géén Aardgas meer wordt toegepast.

                                                    De GASKRAAN wordt dicht gedraaid en het ZONNEPANEEL richt zich op

 

 

                                                                     

 

Ballonnenwand

 

           Reuzen Kraan

         met Bubbelzuil

 

Champagnefles

 

 

Kanon

 

Heipaal

 

Flashpaperscherm

 

Fly Guys

 

 

 

Hunebed

 

 

Zilverkleurig valdoek

 

Onthulling kunstwerk

 

 

Watereffecten

 

Waterscreen

 

Vuurwerkshow

 

Flames

 

Reuzenobject

 

   

 

 

 En veel meer....

 

Neem contact met ons op

 
 

 

 

Ballonnenwand

 

Lucht gevuld

Een ballonnenwand met lucht gevulde ballonnen, in uw bedrijfskleuren, staat voor de entree van uw nieuwe bedrijfspand opgesteld.

Na de toespraak drukt de prominent op de drukknoppilaar en er volgt een luide knal (PSE effect: loud report). Aan de voorzijde van de wand worden twee spetterende korte fonteinen (PSE effect: silverjet) ontstoken. Vervolgens worden diverse fonteinen onder de wand ontstoken. Knappend gaan de ballonnen stuk en de ballonnenwand zakt langzaam naar beneden. Uw doorgang is geopend.

Tot slot ontsteken wij aan weerszijde van de wand spectaculaire glitterfonteinen van 3 meter hoog.

 

 

 

Lucht gevuld met prikinstallatie

Voor de ingang wordt een ballonnenwand in twee kleuren geplaatst. (in uw bedrijfskleuren). De vierkante ballonnen hebben een afmeting van 40 x 40 cm. De afmeting van de ballonnenwand in zijn totaliteit wordt dan 2.40 x 2.40 m. Regel voor regel zakt deze wand al knappend in elkaar met behulp van een op luchtdruk gespannen prikinstallatie. Op het moment dat alle ballonnen stuk zijn, worden er vanaf 2 statieven elk 4 buizen gevuld met geweldige serpentines (serpentine slierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) over het publiek geschoten.

 

 

Helium gevuld

Een ballonnenwand met helium gevulde ballonnen, in uw bedrijfskleuren, hangt voor het bord wat onthuld moet gaan worden. Een knal luide knal (PSE effect) geeft het startsein van de onthulling aan. Twee spetterende korte fonteinen (PSE effect: silverjet) ontbranden aan weerszijden van de ballonnenwand. De wand schiet los door middel van elektronische ontstekers en klapt open naar boven. Aan de voorzijde ontbranden twee spectaculaire glitterfonteinen van 3 meter hoog. Om de handeling spectaculair af te sluiten worden er vanaf 2 statieven elk 4 buizen gevuld met geweldige serpentines (serpentine slierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) over het publiek geschoten. De wand is voor de rest van de dag een uitstekende blikvanger.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Reuzenkraan met Bubbelzuil


Een podium met een afmeting van 2,00 x 3,00 x 0,60 meter (lxbxh) met daarop een waterinstallatie staat voor uw pand opgesteld. De prominent loopt, na een eventuele toespraak, naar de installatie. De prominent begint te draaien aan het grote wiel op de buis. De zuil, gevuld met water, begint te borrelen. Langzaam zal de tekst ‘GEOPEND’ in de bubbelzuil verschijnen. Tot slot worden er vanaf 2 statieven elk 4 buizen gevuld met geweldige serpentines (serpentine slierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) over het publiek geschoten.

 

  

 

 

 

Reuzen Kraan met Gasvlam

                   

Deze Reuzen KRAAN  laat een Gasvlam branden of uitgaan. Al naar gelang uw wensen. Wij hebben deze ontwikkeld i.v.m. de nieuwbouw projecten waarbij Aardwarmte en Zonnenenergie wordt gebruikt en er géén Aardgas meer wordt toegepast.

De GASVLAM wordt dicht gedraaid en het Zonnepaneel richt zich vanuit de kist op.

Tot slot worden er vanuit de kist 5 buizen gevuld met geweldige serpentines (serpentine slierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) over het publiek geschoten.

 

 

 

  

 

 

     

 

 

Champagnefles 3-dimensionaal


Staand
Een drie meter hoge champagnefles staat voor of in uw bedrijfspand opgesteld. Op het 'moment suprème' drukt de prominent op de drukknoppilaar. Aan de voorzijde van de fles worden twee spetterende korte fonteinen (PSE effect: silverjet). Iedereen is gewaarschuwd dat er iets gaat gebeuren. Na een enorme knal (PSE effect) spuit geweldige confetti of een spectaculaire glitterfontein op feestelijke wijze uit de fles. Het geheel wordt afgesloten door twee hoge sierlijke glitterfonteinen van 3 meter hoog aan weerskanten van de fles te ontbranden.
Afmetingen:
Champagnefles - 3 meter hoog en ø 0,75 meter 

 

 

 


Liggend
Een champagnefles 3-dim staat (horizontaal) op een lift opgesteld, bedekt onder een zilverkleurig doek.De prominent drukt op de drukknoppilaar. Een spannende rookwolk komt te voorschijn en champagnefles gaat langzaam omhoog. Het doek glijdt langzaam naar achteren. De fles en een eventuele tekst of logo is onthuld. Uit de flessenhals spuit geweldige confetti of serpentines. Tot slot worden er vanaf twee statieven elk 2 buizen gevuld met geweldige serpentines (serpentine slierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) over het publiek geschoten.

 

Champagnefles Blow-up


De champagnefles blow-up is door zijn hoogte van zes of acht meter vanuit de wijde omgeving te zien. Voor uw bedrijfspand staat hij klaar om ontkurkt te worden. Na de toespraak drukt de prominent op een drukknoppilaar. Aan de voorzijde van de fles worden twee serpentines (serpentine slierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) over het publiek geschoten Vervolgens vliegt de kurk van de champagnefles en de met helium gevulde ballonnen stijgen op. Een fantastisch gezicht. Het is nog indrukwekkender wanneer de ballonnen zijn aangepast in de bedrijfskleuren.

Afmetingen:
Champagnefles - 8 meter hoog en doorsnede 2,7 meter afmeting etiket: 2,00 x 0,60 meter (b x h)
Champagnefles - 6 meter hoog en doorsnede 1,7 meter afmeting etiket: 1,40 x 1,00 meter (b x h)
Tekstetiket:
Standaard staat op het etiket: 'PROFICIAT'
Een bedrukt etiket met eigen tekst/logo is mogelijk tegen een meerprijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Confetti Kanon


Voor uw pand staat een kanon opgesteld.

Een begeleider (evt. in Middeleeuwse outfit)  staat naast het kanon. De prominent meldt zich na een eventuele toespraak bij de figurant. De figurant overhandigd de prominent een fakkel. De prominent steekt het lont van het kanon aan.

Een knal volgt en geweldige serpentines (serpentine slierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) of sfeervolle confetti wordt over het publiek geschoten.

Optioneel kan deze handeling ondersteund worden met div. PSE theater effecten

zoals glitterfonteinen en zilverjets.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fake heipaal


Deze handeling is uitermate geschikt wanneer u uw eerste paal gaat slaan voor uw nieuwe bedrijfspand.

Tussen de echte heipalen staat een fake-heipaal opgesteld. De bedoeling is dat het kanon een startschot zal gaan geven, voor het slaan van de eerste heipaal.

Na de toespraak loopt de prominent naar het kanon. Het kanon wordt nog door onze medewerker gericht. De prominent lijkt alles onder controle te hebben. Op het moment suprème gaat het echter fout. De loop van het kanon staat verkeerd afgesteld. Hij raakt de fake-heipaal, die vervolgens in duizenden stukjes uit elkaar spat. Na alle commotie krijgt hij een tweede kans.

De loop van het kanon staat nu goed gericht, met een tweede knal wordt de echte hei-installatie in werking gesteld. Aan de zijkanten van de installatie worden twee glitterfonteinen van acht meter hoog ontstoken. Om het geheel spectaculair te sluiten worden er tot slot twee combiboxen met in totaal acht verschillende vuurwerk effecten ontstoken.

Kortom een fantastisch gezicht!

 

 

 

 

 

Flashpaperscherm


Het flashpaperscherm met flashpaper is uitermate geschikt bij de presentatie van een nieuw logo of na een verbouwing.

Alle aanwezigen zijn benieuwd wat hen te wachten staat. Een flashpaperscherm staat op een statief naast het katheder. Na de toespraak drukt de prominent op de drukknoppilaar er volgt een luide knal (PSE effect). Iedereen is gewaarschuwd dat er iets gaat gebeuren.

Aan de voorzijde van het flashpaperscherm worden twee spetterende korte fonteinen (PSE effect: silverjet) ontstoken. Vervolgens ontbrandt op spectaculaire wijze het flashpaper weg. Het nieuwe logo (of tekst) wordt gepresenteerd. Omringd door vele kleine glitterfonteinen en ondersteund door 2 spectaculaire glitterfonteinen van 2 of 3 meter hoog aan de zijkanten van het scherm maakt het spektakel veel indruk.

Bij een nieuw logo, kan het oude logo ontbranden op het flashpaper. Er zijn vele mogelijkheden met de flashpaperbak, die uitstekend geschikt is voor zowel indoor als outdoor presentaties. Dit effect kan echter ook buiten plaatsvinden.


Afmetingen: Flashpaperscherm
A- 2.50x0.80meter=2.00m2 -(bxh)
B- 1.15x1.15meter=1.32m2 -(bxh)
C- 1.60x2.40meter=3.84m2 -(bxh)
D- 1.50x1.50meter=2.25m2 -(bxh)
E- Scherm met een afwijkende maat tegen een meerprijs mogelijk
 

 

 

 

Fly Guys


U heeft een spectaculaire opening op hoog niveau als u deze twee fly guys vanuit hun twee krachtige blowers omhoog laat schieten.

Terwijl zij heen en weer staan te swingen, kan uw boodschap mee deinzen op een spandoek hangend voor hun borst als openingshandeling of eye catcher.
De fly guys zijn uitstekend te combineren met steltlopers om uw verhaal compleet te maken.

Afmetingen: de blowers (benen) komen circa 2 meter breed uit elkaar te staan de Fly Guys zijn 9 meter hoog
Kleuren: rood, wit en blauw (andere kleuren op aanvraag)
Stroomvoorziening: 1 Fluy Guy’s, 2 x 700 watt, 1 vrije groepen
Vrije ruimte: minimaal 6 x 6 meter

                     
 

 

 

 

 

 

 

 

Hunebed


De opening van uw gebouw/pand is bijna een feit. Eenmaal bij de ingang aangekomen, blijkt deze verspert te zijn door een levensgroot hunebed. Daarbij verschijnen twee holbewoners uit het stenentijdperk.

Bij de ingang aangekomen blijkt dat ze niet van plan zijn om u en uw gezelschap zomaar toe te laten. Bijwijze van proef dient u samen met uw gasten de stenen te verwijderen. Gelukkig voor u hebben de holbewoners daarvoor al een eenvoudige stellage gebouwd. Met behulp van deze stellage kan de deksteen omhoog worden getakeld. Vervolgens kunnen de holbewoners de middelste steen voor u verwijderen en al u gasten kunnen naar binnen.

 

                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inpakken pand met zilverkleurig valdoek


Voorgevel
Na de toespraak drukt de prominent op de drukknoppilaar, er wordt spannende openingstune wordt ingezet.

Eventuele mogelijkheid: een scheepskist omhult zich in een mysterieus rookgordijn, iedereen weet dat er iets gaat gebeuren. Wanneer de rook optrekt gaat langzaam de deksel van de kist open en komt er een groot 3-dim. middeleeuws kanon tevoorschijn en lost een aantal schoten richting de voorgevel van het pand.

Een rij spetterende korte witte fonteinen (PSE effect: silverjets) worden op het dak ontstoken.

Middels een fluittoon valt het zilverkleurige doek van de voorgevel. Op het dak van het pand wordt een rij met schitterende glitterfonteinen van 6 meter ontstoken, gevolgd door een geweldig vuurwerkeffect die vanaf drie units op het dak wordt ontstoken.

Om het geheel feestelijk af te sluiten schieten er van 2 statieven 8 buizen gevuld met serpentines (serpentine slierten van 10 meter in de door u gewenste kleur) over het publiek. Het is zowel mogelijk om de serpentines vanaf de grond als vanaf het dak te schieten.

 

 

 

 

 

 

   

 
 

Ingang
Na de toespraak drukt de prominent op de drukknoppilaar, er wordt spannende openingstune wordt ingezet.
 
Eventuele mogelijkheid:een scheepskist omhult zich in een mysterieus rookgordijn, iedereen weet dat er iets gaat gebeuren. Wanneer de rook optrekt gaat langzaam de deksel van de kist open en komt er een groot 3-dim. middeleeuws kanon tevoorschijn en lost een aantal schoten richting de ingang.
 
Twee spetterende korte witte fonteinen (PSE effect: silverjets) ontbranden naast het zilverkleurig doek.
 
Een harde knal (PSE effect) is hoorbaar. Het zilverkleurig doek valt naar beneden het de ingang is geopend. Aan weerszijden van de ingang ontbranden 2 schitterende glitterfonteinen van 2 a 3 meter hoog. Een geweldig plaatje voor een mooie foto.
 
Om het geheel feestelijk af te sluiten schieten er van 2 statieven 8 buizen gevuld met serpentines (serpentine slierten van 10 meter in de door u gewenste kleur) over het publiek.
 
 

 

 

 

 

 

 

Koksmuts


Een geweldige koksmuts, met een door u gewenste tekst, staat op het podium.

Na de toespraak start een spannende openingstune. De prominent telt gezamenlijk met de gasten af, gevolgd door een drukt de drukknoppilaar.

Uit de koksmuts schiet een schitterende regen van confetti. Vervolgens ontbranden, rondom de sokkel waarop de koksmuts staat, spetterende 30 schitterende ijsfonteinen. Gedurende de tijdsduur van het ontbranden van de fonteinen zullen aan weerszijden van het podium vlammen dansen op de muziek. Een geweldige herinneringsfoto voor bijvoorbeeld de opening van een restaurant of presentatie van een kookboek kan worden gemaakt.

Om het geheel feestelijk af te sluiten schieten er van 2 statieven 4 buizen gevuld met serpentines (serpentine slierten van 10 meter in de door u gewenste kleur) over het publiek.

 

 

                          
 

 

 

 

 

                                 

                                      

 

                                     

 

                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onthulling kunstwerk


Een idee van veelgebruikte sierlijke methodes om een standbeeld feestelijk te openen is het gebruik maken van een valdoek of stijgende ballonnen.

Valdoek
Het afschermen van het kunstwerk middels een valdoek kan op meerdere manieren. De hoogte en de omtrek van het kunstwerk zijn hiervoor van belang.

Na de toespraak drukt de prominent op de drukknoppilaar. Een spannende openingstune zal starten. Twee spannende lichtflitsen (PSE effect: pyroflasch) ontbranden voor het kunstwerk. Het doek valt, ondersteund met een fluittoon, naar beneden.

 

Rondom het kunstwerk branden 6 schitterende glitterfonteinen van 3 meter hoog, gevolgd door 3 maal 1 set van 3 geweldige rode lichtkogels (PSE effect: mines)

Om het geheel feestelijk af te sluiten schieten er van 2 statieven 8 buizen gevuld met serpentines (serpentine slierten van 10 meter in de door u gewenste kleur) over het publiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onthulling projectbord


De onthulling van een projectbord kan bijvoorbeeld gedaan worden met behulp van ballonnen of een valdoek.

Ballonnen

Door een ferme druk op een drukknoppilaar of met een Middeleeuws kanon kan het projectbord worden onthult.

Een scheepskist omhuld zich in een mysterieus rookgordijn, iedereen weet dat er iets gaat gebeuren. Wanneer de rook optrekt gaat langzaam het deksel van de kist open en komt er een groot 3-dim. Middeleeuws kanon tevoorschijn en lost een schot richting het projectbord.

Aan de voorzijde van het projectbord ontsteken wij een vijftal spetterende korte fonteinen (PSE effect: silverjet), gevolgd door een aantal lichtflitsen met rookontwikkeling (PSE effect: Pyroflasch).

De lucht gevulde ballonnenwand zakt langzaam al knappend naar beneden. Uw projectbord is op een spetterende wijze gepresenteerd aan het publiek.

Schitterende glitterfonteinen van drie meter hoog maken het plaatje voor een geweldige foto compleet.

Om het geheel spectaculair af te sluiten worden er vanaf 2 statieven elk 4 buizen gevuld met geweldige serpentines (confettislierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) over het publiek geschoten.

Afmetingen Scheepskist - 1.60 x 1.10 x 1.50 meter (l x b x h)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valdoek
Door een ferme druk op de drukknoppilaar of met een Middeleeuws kanon kan het projectbord worden onthult.

Een scheepskist omhuld zich in een mysterieus rookgordijn, iedereen weet dat er iets gaat gebeuren. Wanneer de rook optrekt gaat langzaam het deksel van de kist open en komt er een groot 3-dim. Middeleeuws kanon tevoorschijn en lost een schot richting het projectbord.
 
Aan de voorzijde van het projectbord ontsteken wij een aantal spetterende korte fonteinen (PSE effect: silverjet), gevolgd door een aantal lichtflitsen met rookontwikkeling (PSE effect: Pyroflasch).
Middels elektrische ontstekers met fluittoon valt het zilverkleurige geplooide Valdoek naar beneden en het projectbord wordt gepresenteerd.
Schitterende glitterfonteinen van 3 meter hoog maken het plaatje voor een geweldige foto compleet.
Om het geheel spectaculair af te sluiten worden er vanaf 2 statieven elk 4 buizen gevuld met geweldige serpentines (confettislierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) over het publiek geschoten.

Afmetingen Scheepskist - 1.60 x 1.10 x 1.50 meter (l x b x h)
 
 
 
 
 

 

 

Olympische vlam en onthulling naam/logo


Na de toespraak krijgt de prominent een decoratieve fakkel aangereikt.

Een spectaculaire openingstune wordt gestart (of de tune van de olympische spelen). De prominent loopt met de fakkel in de hand richting het olympisch vuur. Hij of zij loopt het trapje op en ontsteekt de vlam.

Een mysterieuze vuurpijl (PSE effect: line rocket) schiet, langs een staaldraad, vanaf het olympisch vuur naar het zilverkleurig doek dat voor het logo/naam op het pand hangt. Een knal is hoorbaar en het zilverkleurige doek valt, ondersteund met een fluittoon, naar beneden. Op het moment dat het logo/naam zichtbaar is, ontbranden op het dak (boven het logo/naam) 3 schitterende glitterfonteinen van 6 meter hoog. Vervolgens worden er 3 geweldige lichtkogels (PSE effect: mines) de lucht ingeschoten. De mines worden gevolgd door die 3 oorverdovende knalpotten met circa 90 shot ieder. (vuurwerkeffect: AfterShocks).

Tot slot wordt vanuit weerskanten 2 statieven met elk 4 buizen serpentines (confettislierten van 10 meter lang in de door u gewenste kleuren) over het publiek geschoten.

Een geweldige binnenkomer in de buurt waar iedereen nog lang over zal napraten.

Afmetingen:

Olympisch vuur:

      A. 3,50 meter hoog 

      B. 2,80 meter hoog

                       

 

 

 

 

 

Reuzenbloem


Bij de entree van uw bedrijfspand plaatsen wij een grote opblaasbare bloem in een bloempot met een doorsnede van circa 6 meter. Deze bloem staat in een pot van 1.45 meter hoog. Wanneer uw gasten arriveren is de knop van de bloem gesloten.

Na de toespraak giet de prominent met een grote klassieke gieter water in de pot. De steel van de bloem begint langzaam te groeien en bereikt een hoogte van 5 meter. Op het hoogtepunt van de muziek ontknopt de bloem en de tekst Geopend! Dit wordt zichtbaar in het hart van de bloem.

Vanuit een statief rolt middels een magneet een banier met een afmeting van 150 x 130 cm. naar beneden en uw tekst/logo wordt gepresenteerd. Om het geheel spectaculair af te sluiten worden er vanaf 2 statieven elk 4 buizen gevuld met geweldige serpentines (confettislierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) over het publiek geschoten. Een fantastisch gezicht!.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Reuzenboek


Ons reuzenboek is ideaal voor de spectaculaire verschijning van een spreker, een boek of brochure.

Op het podium staat een reuzenboek van 2,50 meter hoog. Rondom het boek hangt een goud kleurige doek aan een ring. Op het moment dat de presentatie gaat beginnen hoort het publiek een fluittoon. Het doek valt naar beneden en de omslag van het reuzenboek wordt zichtbaar. Op de omslag staat het logo van uw bedrijf of de layout van het te presenteren boek.

Het publiek is al onder de indruk, maar dan beginnen er links en rechts van het boek spetterende korte fonteinen (PSE effect: silverjet) te spuiten. Na een geweldige confetti uitbarsting stapt de prominent uit het boek.

Twee spectaculaire glitterfonteinen van 2 of 3 meter hoog worden ontstoken.

Een spectaculaire ontvangst voor iemand die een boekje open doet over zijn specialisme.

 

Afmetingen:

Reuzenboek - 2.50 meter hoog 

Etiket - min. 1,00 bij 0,80 m (lxb), max. 1,20 bij 2,00 m (lxb)


 

 

 

 

 

 

Reuzencomputer


Ideaal voor een bedrijf in de ICT-branche die haar gebouw op een grandioze wijze willen laten openen. Maar ook bij andere ondernemingen is de RETRO reuzencomputer een gegarandeerd succes.

'Op het podium staat op een sokkel een groot computertoetsenbord. Als de prominent op de 'enter'-knop drukt is een luide knal (PSE effect: loud report) hoorbaar. Schitterende rookeffecten begeleiden deze verschijning. Na een tweede druk op de 'enter'-knop verschijnen twee spetterende korte fonteinen (PSE effect: silverjet) gevolgd door het bedrijfslogo in de monitor.

Naast het podium staat een grote doos. Langzaam gaat de grote door open en komt er een reuzenprinter te voorschijn. Als prachtig sloteffect print de printer een groot vel uit. Op het vel staat de tekst 'Geopend' en uw bedrijfslogo.

Als de print helemaal klaar is pakt de prominent de print en houdt deze leesbaar vast. Twee spectaculaire glitterfonteinen van 2 a 3 meter hoog worden aan weerskanten ontbrand en een geweldige herinneringsfoto kan gemaakt worden.

Door de indrukwekkende rekwisieten is de reuzencomputer een opening die uw gasten nog lang zullen onthouden.

                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reuzenmelkbus


Op het podium staat een grote melkbus, die in verband staan met een decoratieve leiding. Op het einde van de leiding zal zich een grote trechter bevinden. Op de achtergrond zal een levensechte koe zichtbaar zijn, die decoratief zal bewegen gedurende de handeling. De opstelling is symbolisch om bijvoorbeeld een link te leggen met bijvoorbeeld een oude melkfabriek.

De prominent loopt richting de levensechte koe.

Eenmaal bij de koe aangekomen treft hij of zij daar een oude boer aan. De oude boer heeft de koe net gemolken en wil zijn emmer met melk graag kwijt. De oude boer overhandigd de emmer met melk aan de prominent. De prominent loopt samen met de oude boer naar de grote trechter. Hij of zij giet de laatste melk in de trechter, vervolgens zal deze persoon samen met de oude boer aan de grote kraan op de leiding gaan draaien.

Mysterieuze rook zal ontstaan rondom de melkbus. Als de rook langzaam optrekt, barst de “bom”. Vanuit de melkbus schiet schitterende zwart-witte confetti recht omhoog de lucht in.

Tot slot schieten vanaf 2 statieven elk 4 buizen gevuld met geweldige serpentines (confettislierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) over het publiek geschoten. Een fantastisch gezicht!.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reuzenschilderij


Naast het katheder of op het podium hangt een goudkleurig gordijn van circa 5 meter breed en 3 meter hoog.

Na de toespraak loopt de prominent samen met een piraat naar een groot 3-dim. kanon. De prominent trekt aan het koord en er volgt een luide knal (PSE effect). Aan de voorzijde van het goud kleurige gordijn worden spetterende korte fonteinen (PSE effect: silverjet) Ontstoken.

Het doek valt middels elektrische ontstekers naar beneden. Een schilderij met allerlei piraten wordt gepresenteerd. De piraten worden uitgebeeld door artiesten die uitgelicht bewegingloos achter het doek staan.

Er volgt wederom een knal (PSE effect). Het doek valt vervolgens en het schilderij komt, ondersteunt door spectaculaire glitterfonteinen, tot leven. Het piratenkoor (20- 25 personen) zingt vervolgens een kwartier lang nostalgische Shanty liederen.

 

                                     

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Reuzensleutel


Een immens sleutelgat staat opgesteld voor het gebouw.

Niemand kan naar binnen en de sleutel is zoek. De prominent heeft een te kleine sleutel en is wanhopig. Achteloos gooit hij de sleutel weg tegen een zwart doek. Er volgt een luide knal (PSE effect) met een enorme rookwolk. Het doek valt naar beneden en een reuzensleutel verschijnt. De oplossing is nabij.

Een prominent (team) tilt de REUZEN sleutel op en loopt richting het sleutelgat dat bedekt is met flashpaper (eventueel voorzien van logo en/of tekst). Op 3 meter van het REUZEN sleutelgat ontsteken twee spetterende korte fonteinen (PSE effect: silverjet). Tevens is er een harde knal (PSE effect) hoorbaar. Rondom het REUZEN sleutelgat ontbranden 34 kleine glitterfonteinen en het scherm brandt weg.

Als de fonteinen zijn gedoofd loopt de prominent met de REUZEN sleutel in zijn hand door het REUZEN sleutelgat naar binnen. Eenmaal binnen ontbranden twee spectaculaire glitterfonteinen van 2 a 3 meter naast het REUZEN sleutel gat. Een geweldig plaatje en het pand is GEOPEND.

 

Afmetingen:

Sleutel - 3.5 meter lengte of - 5 meter lengte

Sleutelgat - 0.65 x 2 meter (bxh) onderkant - 0.90 x 2 meter (bxh) bovenkant

paneel Sleutelgat  - 1.5 x 2.75 meter (bxh) 

 

                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Reuzenstekker


Als start van een nieuw project kan symbolisch de Stekker in het Stopcontact worden gestoken. Tevens is het trekken van een Stekker uit het Stopcontact uitermate geschikt voor het symboliseren van een feestelijke sluiting van een vestiging of de sloop van een pand.

Na een toespraak start een spannende tune. De prominent loopt richting de REUZEN Stekker met REUZEN Stekkerdoos. Hij of zij pakt de grote Stekker en trekt deze uit het REUZEN stopcontact (of stopt hem in het REUZEN stopcontact). Op het moment dat de REUZEN stekker uit het REUZEN stopcontact is, zal een korte lichtflits (PSE effect: pyroflasch) te zien zijn. Een rij van vier schitterende glitterfonteinen van 6 meter hoog ontbranden op de achtergrond. Een korte maar zeer vermakelijke vuurwerkshow van circa 6 minuten zal het spektakel geweldig doen afsluiten en niemand van alle aanwezigen zal deze spectaculaire sluiting (of start) nog vergeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reuzenstrik


Handeling is alleen uitvoerbaar als de locatie van te voren bezichtigd is.

Het pand wordt ingepakt met een geweldige reuzenstrik (zoals op de foto). De strik en lint worden bevestigd aan de voorzijde van het pand. Zowel links en rechts als boven naar beneden bevestigen wij een pvc lint van ca. 80 cm breed.

Een scheepkist staat voor het pand opgesteld. De prominent druk na de toespraak op een drukknoppilaar. Uit de scheepskist komt, ondersteund met mysterieuze rook, een middeleeuwskanon te voorschijn. Het kanon lost een schot (harde knal) richting de strik.

De strik valt van het pand naar beneden. Op het pand ontbranden gelijktijdig vier spetterende glitterfonteinen van 6 meter hoog. Bovenop het gebouw worden vervolgens 3 Sky Screamers elektronisch ontstoken.

In totaal 180 Rauwe luchthuilers schieten met een dikke zilverstaart onwaarschijnlijk hoog de lucht in. Een waanzinnige unieke ervaring die u niet mag missen! Ook overdag geeft dit een overweldigend effect. Iedereen in de wijde omtrek weet dat er iets is gebeurd en hun interesse zal gewekt worden.

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reuzen Blow-Ups met ballonnen
  

 

 

 

 

 Wereldbol
 
                       

Voor een internationaal tintje is er de wereldbol die aan de aandacht van niemand zal ontsnappen. De wereldbol is zowel geschikt als geweldige eye-catcher of kan in een schitterende openingshandeling verwerkt worden.
 
De opgeblazen wereldbol wordt opengemaakt en circa 800 ballonnen kiezen op sierlijke wijze het luchtruim. Extra indrukwekkend is dit prachtige effect als u de ballonnen aanpast aan de kleuren van het bedrijfslogo.
 
Afmetingen: Wereldbol - ø 5 meter

 

 
 

Voetbal
 
                             

In het teken van Fair Play is er de reuzen voetbal die aan de aandacht van niemand zal ontsnappen. De reuzen voetbal is zowel geschikt als geweldige eye-catcher of kan in een schitterende openingshandeling verwerkt worden.
 
De opgeblazen reuzen voetbal wordt opengemaakt en circa 800 ballonnen kiezen op sierlijke wijze het luchtruim. Extra indrukwekkend is dit prachtige effect als u de ballonnen aanpast aan de kleuren van het bedrijfslogo.
 
Afmetingen: Wereldbol - ø 5 meter
 
 
 
 
 

 

Schatkist met 3-dimensionaal kanon en banier


Voor uw bedrijfspand staat een schatkist opgesteld.

Na de toespraak drukt de prominent op een drukknoppilaar er volgt een luide knal (PSE effect: loud report). Aan de voorzijde van de schatkist worden twee spetterende korte fonteinen (PSE effect: silverjet), gevolgd door twee lichtflitsen met rookontwikkeling. (PSE effect: pyroflashes)

Langzaam gaat de schatkist open en een echt kanon komt naar boven.

Op het moment dat het kanon zichtbaar is, draait deze een kwartslag richting het publiek. Enige hilariteit ontstaat tussen het publiek, vervolgens draait het kanon weer een kwartslag terug. Nadat het kanon is teruggedraaid lost deze een schot.

Aan weerszijde van de deur wordt een schitterende glitterfonteinen van 3 meter hoog ontstoken. Tot slot rolt er vanuit een statief middels elektrische ontsteker met fluittoon een banier naar beneden met een afmeting van 150 x 130 cm. inclusief tekst of logo.

Tot slot worden er bij de entree twee kabuki streamers met goud/zilver confetti afgeschoten. Een fantastisch gezicht!

Om het geheel spectaculair af te sluiten worden er vanaf 2 statieven elk 2 buizen, gevuld met geweldige goud/zilver confetti, over het publiek geschoten. Een fantastisch gezicht                  

 

                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scheepskist met 3-dimensionaal kanon en vlaggenmast

 

Na een eventueel toespraak druk de prominent op een drukknoppilaar voorzien van een scheephoorn. Een schel geluid is hoorbaar. Een spannende openingstune start.

Een scheepskist omhuld zich in een mysterieus rookgordijn, iedereen weet dat er iets gaat gebeuren. Wanneer de rook optrekt gaat langzaam het deksel van de kist open en komt er een groot 3-dim. Middeleeuws kanon tevoorschijn. Het spectaculaire kanon lost een schot richting de vlaggenmast. De vlag schiet de lucht in of klapt op het hoogste punt open. Symbolisch gezien is het hoogste punt bereikt.

Naast de vlaggenmast dansen aan weerzijden twee schitterende vlammen op en neer. Het schouwspel van de spannende vlammen met een hoogte van 2 tot 4 meter zal circa 1 minuut voortduren (de hoogte van de vlam is afhankelijk van de weersomstandigheden).

Om het spektakel af te sluiten worden vanaf twee punten (elk vier buizen) schitterende serpentines (confettislierten van 10 meter in de door u gewenste kleur) over het publiek geschoten.

 

Afmetingen:
Vlaggenmast - standaard hoogte circa 3 meter 

 

       

 

 

 


 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swinging Tubes

 

4 blowers voor zien van een opgerolde tubes (met elk 1 letter van het woord ‘OPEN’) en 500 gram confetti staan voor uw bedrijfspand opgesteld.

Op het moment dat alle gasten gearriveerd zijn en de prominent zijn of haar toespraak heeft voldaan, drukt de prominent op de drukknoppilaar. De eerste tube schiet omhoog en 500 gram confetti wordt sfeervol de lucht in geblazen. Eén voor één schieten de tubes op dezelfde manier de lucht in.
Als alle tubes staan te dansen is het woord ‘OPEN’ zichtbaar.

Tot slot worden er vanaf 2 statieven elk 4 buizen gevuld met geweldige serpentines (confettislierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) over het publiek geschoten.

Dezelfde handeling kan ook worden uitgevoerd met het woord ‘WELKOM’ of voor een meerprijs tegen een door u gewenst woord.

Afmetingen:
Swinging Tubes ø 40 cm, 4 tot 9 meter hoog 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surprise Kist

 

 

Voor uw bedrijfspand staat een enorme kist met een grote strik erom: de surprisekist. De ideale openingshandeling voor de onthulling van een auto, kunstwerk, prominent, maquette of een ander belangrijk product of persoon.

Na de toespraak drukt de prominent op de drukknoppilaar. Een spannende openingstune wordt gestart. Twee tot vier spetterende korte fonteinen (PSE effect: silverjet) worden aan de voorzijde van de kist ontbrand. Iedereen is gewaarschuwd, er zal iets gebeuren.

Een luide knal (PSE effect: loud report) volgt.
Middels elektrische ontstekers met fluittoon valt de kist open. Schitterende glitterfonteinen ontbranden

aan de opengeklapte binnenkanten van de kist. Uw product wordt schitterend uitgelicht.
Tot slot schieten wij van achter de kist drie maal vier geweldige rode lichtkogels hoog de lucht in (PSE

 
 
 
 

effect: mines)
De vuurwerkeffecten bij bovenstaande handeling kunnen wij ook vervangen door onze

streamers (serpentine lanceerbuizen) met serpentines in de bedrijfskleuren. Afmetingen:

 
 

Standaard surprisekisten

A: 4.85 x 2.2 x 2.5 meter (l x b x h)

B: 2.2 x 2.2 x 2.5 meter (l x b x h)
C: 5 x 5 x 2.75 meter (l x b x h)
 

 

        

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Vuurwerkshow

 

 

Met meer dan 15 jaar ervaring en vele vuurwerkshows per jaar mag Elementum FX bv zich een specialist op dit gebied noemen. Elementum FX bv verzorgt vuurwerkshows bij onder andere diverse (bedrijfs)openingen, evenementen en musicals.

Al onze vuurwerkshows worden elektronisch ontstoken met
ervaren en zeer deskundige gecertificeerde pyrotechnici. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar tevens voor een uiterst veilige vuurwerkshow.

Elke vuurwerkshow is uniek en naar uw wensen in te vullen. De show zal gestart worden door een kort intro van “kleinere” effecten, zoals spetterende vulkanen, crackers en gekleurde lichtkogels.

Na een intro zal de show worden opgebouwd door effecten die in hoogte en tijdsduur variëren. Deze effecten, zoals verschillende Multi shots met diverse kleuren en geluidseffecten en waaierbatterijen, worden variërend van één tot drie potten gelijktijdig

ontstoken.

De vuurwerkshow zal worden beëindigd met een bloedstollende finale. De finale zal een oogstrelend schouwspel van diverse effecten worden, zoals gouden regens, bloemmotieven met knaleffecten, Multiple Mines, etc.

Het is tevens mogelijk om een door u gewenste tekst door middel van vuurwerk tijdens de show te ontbranden. De tekst wordt ontstoken met aan weerzijden fantastische glitterfonteinen (in diverse kleuren mogelijk).

Wij dienen uiterlijk 2 weken voor aanvang van een middel hoge vuurwerkshow onze vergunning aan te vragen en ons werkplan in te dienen bij de desbetreffende Provincie. (Bij hoog vuurwerk dient dit minimaal 12 weken van te voren ingediend te worden.) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Watereffect / Aqua Fountain

 

 

De Auqa Fountain is een schitterende eye-catcher voor zowel binnen als buiten. De zeer unieke en tevens populaire Auqa Fountains zal de aandacht trekken van al uw genodigden. Deze eye-catcher, die ook als decoratie in onder andere grote winkelcentra’s wordt gebruikt, beschikt over een variëteit aan diverse water en licht effecten. Het water zal vanuit meerdere afwisselende sproeiers dansen op de muziek. De hoogte van de waterstralen is exact af te stellen tot een maximale hoogte van 14 meter (units tot 6 meter). Tevens zal het geluid van vallend water een extra dimensie aan u feestelijke gebeurtenis geven. De schitterend ondersteunende belichting komt het meest tot zijn recht in een donkere of schemerige omgeving.

De sprankelende fonteinen en de belichting worden via een programmeerbare computer op muziek gestuurd. De Aqua Fountain units hebben diverse standen en mogelijkheden. De units kunnen daarnaast ook onafhankelijk van elkaar gestuurd worden om een nog hogere diversiteit aan effecten te creëren.

De kwaliteit van de Aqua Fountain is afhankelijk van de weersomstandigheden (max. windkracht 4).

De volgende afmetingen zijn beschikbaar, extra opties zijn op aanvraag: - 1 Aqua Fountain unit (2,40m breed), bassin: 5x2x0,5 (lxbxh)
- 2 Aqua Fountain units (2x2,40m breed), bassin: 8x2x0,5 (lxbxh)
- 3 Aqua Fountain units (3x2,40m breed), bassin: 11x2x0,5 (lxbxh)

- Enkele fonteinpompen

De Aqua Fountain units kunnen net als de enkele fonteinpompen in een vijver, meer of gracht geplaatst worden middels drijvers. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Watereffect Waterscreen / WATERGORDIJN 

 

 

Het Waterscreen is geschikt voor projectie van een afbeelding, film of laserprojectie. Het Waterscreen wordt tevens toegepast bij diverse productpresentaties, modeshows en grote festivals. Het Waterscreen is een modulair ontwikkeld systeem om eenWATERGORDIJN 

te creëren dat gemakkelijk en snel in gebruik is. Het water valt als een geweldig dicht gordijn naar beneden door middel van 1 of 3 lagen nozzles.

Het WATERGPORDIJN kan m.b.v. van zelfstandige standaards tot een hoogte van max. 6 meter op worden opgehangen. Voor een goede projectie met een beamer dient er van achter het waterscreen geprojecteerd te worden. De beamer moet een sterkte van 10.000 ansi-lumen hebben.

Het Waterscreen is geschikt voor zowel binnen als buiten. De kwaliteit van het Waterscreen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het Waterscreen is leverbaar in units van 3 meter lang, die tevens weer gekoppeld kunnen worden.

Een openingshandeling waarin het Waterscreen verwerkt is, kan er als volgt uitzien:

 

 

Handeling met Waterscherm

Voor het pand wordt een waterscherm geplaatst.

Een spannende openingstune start. De prominent komt vanuit het pand. De prominent loopt de trap (2 treden) op en gaat met haar paraplu door het waterscherm. Na het waterscherm gepasseerd te zijn, loopt ze over een rode loper met aan weerszijden chromen afzetpaaltjes naar het podium (4x4m). Op het podium is een bubbelzuil geplaatst. Eenmaal aangekomen bij het podium en de bubbelzuil, wordt de muziek gedempt en kan de prominent via een (draadloze) microfoon een korte toespraak houden. Na de toespraak zal zij aan het wiel van de bubbelzuil draaien. De bubbelzuil begint spannend te borrelen en langzaam zal de tekst ‘geopend’ of ‘start’ verschijnen en is de opening/start een feit.

Om het geheel spectaculair af te sluiten wordt er vanaf 2 statieven in zijn totaliteit 8 buizen gevuld met serpentines (confetti slierten van 10 meter in de door u gewenste kleuren) over het publiek schieten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overige voorbeelden

 

Elke handeling is uniek.

Wij proberen dan ook samen met u om er elke keer weer een ludieke spectaculaire handeling van te maken. Op de voorgaande pagina’s hebt u enkele voorbeelden van standaard en veelvoud uitgevoerde handeling kunnen vinden. Door het maken van combinatie uit verschillende handelingen ontstaat er weer een nieuwe handeling. Tevens beschikken wij over een zeer creatieve afdeling die aan de hand van bijvoorbeeld uw product, uw missie of geschiedenis een zeer ludieke handeling bedenkt. De ontwikkelde concepten worden in onze eigen werkplaats verder uitgewerkt.

Elke complete handeling bestaat uit minimaal 3 fases, dit zijn: de start, het middenstuk, en het slot. Wij geven u hieronder als uitbreiding op de voorgaande pagina’s een indruk van een selectie van de overige te combineren mogelijkheden.

 

 

Voorbeeldfacetten voor de start van een handeling.

 


Enkelvoudige drukknoppilaar Meervoudige drukknoppilaar (5 knoppen)

 

Rooskussentje met grote schaar of sleutel

    

 

Een cardreader als drukknoppilaar

 

Een luchthoorn als drukknoppilaar

 

Een grote (nep)kei, die symbolisch staat voor het plaatsen van de eerste/laatste steen

 

Mysterieuze scheepskist met rook en middeleeuws kanon

 

 

Schatkist met (klein) draaiend kanon

 

Een zon die kan gaan schijnen

 

Voorbeeldfacetten voor het middendeel van een handeling


Twee ballonnenzuilen die de ingang versperren en vervolgens openklappen

 

Een aftellende klok met diverse effecten

 

Surprise taart waar iets of iemand uit kan komen

 

VOC-schip (geheel/gedeeltelijk) met uitrollend zeil incl. tekst en/of logo

 

Oplaten van schitterende ballonnen

 

 

Voorbeeld facetten voor een slot spektakel bij een handeling

 

Schieten van in totaal 8 buizen serpentines vanaf 2 units over het publiek Schieten van in totaal 6 buizen serpentines vanaf 2 units over het publiek Schieten van in totaal 4 buizen serpentines vanaf 1 a 2 units over het publiek Schieten van in totaal 2 buizen serpentines vanaf 1 a 2 units over het publiek Schieten van in totaal 1 buis serpentines vanaf 1 units over het publiek

In uw bedrijfskleuren te leveren 

 

 

Schieten van in totaal 8 buizen confetti vanaf 2 units over het publiek Schieten van in totaal 6 buizen confetti vanaf 2 units over het publiek Schieten van in totaal 4 buizen confetti vanaf 1 a 2 units over het publiek Schieten van in totaal 2 buizen confetti vanaf 1 a 2 units over het publiek Schieten van in totaal 1 buis confetti vanaf 1 units over het publiek

In uw bedrijfskleuren te leveren

 

Vuurwerkspektakel van circa 1 minuut (1 effect vanaf 3 units) Vuurwerkspektakel van circa 3 minuten (meerdere effecten) Vuurwerkspektakel van circa 6 minuten (meerdere effecten) Vuurwerkspektakel van circa 9 minuten (meerdere effecten) Diverse variaties mogelijk. Tevens daglicht effecten.

 

Low Fog effect, voor het creëren van een mysterieuze entree

 

Dansende vlameffecten in diverse hoogtes. Geweldige vervanger van PSE-effecten

 

Rookeffecten in de bedrijfskleuren van circa 1 minuut

Rookeffecten in de bedrijfskleuren van circa 2 minuten

Rookeffecten in de bedrijfskleuren van circa 3 minuten

 

Schatkist met champagnekoeler incl. champagne en 2 glazen.
De deksel opent automatisch en de champagnekoeler incl. champagne en glazen komen omhoog. Een geweldige toast als afsluiter.

 

Uitrollende banier incl. tekst en/of logo naar wens

Diverse maten mogelijk.

 

 

Overige materialen t.b.v. een handeling

Rode loper met chromen afzetpaaltjes en rood koord
Podium variërend van maten en hoogte incl. tapijttegels en podiumrok
Paraplu’s
Route wegwijzers
Lichtsets diverse mogelijkheden
Geluidsinstallatie B (md-speler, cd-speler, microfoons, mixer, versterker, 2 boxen) Foldicaptenten 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Confetti